En enkel suppleant!

Sedan ett par veckor, då SSRK Västernorrland hade sitt årsmöte, är jag numera suppleant! Jag valde själv att kliva av som ordförande då tiden inte räcker till. Hur har det varit att vara ordförande i en så pass stor organisation? Det har varit rolig, frustrerande, irriterande, berikande, tråkigt, ja alla möjliga känslor! SSRK är en stor organisation som ska värna om många olika typer av hundägare och intresseinriktningar. Det är väl det framförallt som gjort att det blir så tungrott, man kan ju omöjligt ha kunskap om alla områden och raser. Mitt intresseområde är jakten och jag kan nästan ingenting om utställning, viltspår el dyl. Jag är faktiskt inte intresserad av att lära mig heller… Så de e helt rätt att jag inte fortsätter.
Jag förstår nu varför det kan vara svårt att få folk att ställa upp. De är egentligen inte tiden, utan det mest fascinerande är att medlemmarna tycks tro att man är anställd av SSRK. Och därmed inte har något annat att göra! Det är krav på att fixa prov, utställningar, aktiviteter mm.
Min ambition med styrelsearbetet kom inte ens en cm framåt! Jag tycker att man ska arbeta mer med styr o referensgrupper. Där styrelsen i princip bara kan klubba igenom väl underbyggda förslag och sen lägga krutet på organisationen. Man måste våga lita på de som har kunskap inom sitt område! Dessutom att involvera medlemmar i dessa grupper gör att också de blir inspirerade och kan hjälpa till. Det ska inte vara så att bara för att man är med i styrelsen så ska man göra allt från att läsa o sätta sig in i remisser till att kasta kråka eller stå på parkeringen på utställning, om man inte vill dvs…Vi är 471 medlemmar i avdelningen o bara 9 i styrelse. Fler borde kunna hjälpa till så att det inte blir så tungt! Jag tycker också att det är oerhört viktigt med kompetenta styrelsemedlemmar som är ute med sin hund o tränar, tävlar eller ställer ut! Men som ensamstående med flera hundar och stort intresse för jakt, så finns inte tiden till att göra allt det som förväntas i styrelsen. Det blir lite moment 22! Så nu hoppas jag att jag kan fokusera på det som jag tycker e roligt! Jag ska gå provledareutbildningen o WT-domarutbildning! Sen ska jag träna o tävla o jaga o ta jägarexamen o åka till NY med Viktor o till Irland o så ska jag jobba! Som sagt, jag blir nog inte uttråkad!
I morse när jag va ute med hundarna vid havet så va det så härligt! Sen lev det full storm, jag vågar knappt gå ut!

20130306-141759.jpgGerda-Estell

20130306-141826.jpg

20130306-141840.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *