En hel vecka sen sist!

Oj vad dålig jag varit på att skriva! Men nu kommer veckan iaf!

Den började med att jag for ner till Kiplinge för upptakt inför jaktsäsongen. De började med grillad and… Oj va gott de va! Vi hade även avtäckning av Micke som slutat som jägare på gården. Och den nya-gamla Christian som ska ta över, hade lite info om hösten. Efter det fick vi välja på lerduveskytte eller hundträning. Jag tog skytte… Nu dj…klar skulle jag visa va bra ja e!!!! Men… deras bana va lite annorlunda, med höga träd framför o duvor som kom emot en… Ååååå va dålig jag va!!!!! Träffade endast två duvor.IMG_1958 IMG_1960 IMG_1961Efter de usla skyttet bytte vi till hundträning. De gick betydligt bättre!IMG_1962Så himla kul o träffa alla igen!

När vi tränat färdigt o alla åkt hem så stannade jag o Marie kvar för att dels träffas o surra och sen köra en träning på gården fina marker! Vi blev bjudna till Liza o Jakob på kvällen tillsammans med Micke, Viktoria, Christian o Lina. Grillade hamburgare med mycke gott till o många glada skratt! Efter de tog Marie o jag ut hundarna o sen satt vi uppe en stund till o surrade!IMG_1963Klockan e ett på natten o vi kvällsrastar!

På söndagen for vi ut tillsammans med Liza och tränade vatten! Vi var så duktiga o grundade hundarna väl o byggde övningar! Mitt på dagen fick vi lunch på gården. Sen fortsatte Marie o jag ända till klockan sex! Då for jag hem igen efter en fantastiskt härlig helg på gården!IMG_1964 IMG_1965 IMG_1966Sen började veckan med att jag har sålt Jaffa… Tyvärr så vill inte hennes gnäll på vatten ge med sig o därav blir det svårt att starta på prov med henne. Fattar inte varför de blir så, hon är helt tyst på land när andra hundar jobbar, men så fort hon börjar simma så startar det! En superhärlig hund som nu ska jaga med Magnus! Det blev en helt superbra lösning för alla parter! jaffa har varit hos dom förr när jag varit borta och hon trivs så bra! Dessutom så tycker jag fler borde köpa gruntränade hundar! Så himla lätt för Magnus att lära sig jaktträning, utan att tjafsa med en valp o de svårigheter det kan medföra! Vi körde en träning idag och han stoppade, körde ut, vänster o höger o kunde bara tänka på hur han skulle göra! jaffa var jätteduktig med Magnus o de syns att de kommer bra överens!IMG_1982 IMG_1983Bläää dumma gammatte! Jag tillhör Magnus nu…

Inför midsommar skulle jag firat den på Björkåsen, Småland. men va hände när jag skulle åka??? Jo, andra däcket på tre dagar som får punka!!! de håller på att bygga om vägen hit ut o de är ett tjugotal som fått punktering… Så djäkla irriterande!IMG_1980

Så av min Smålandsresa blev det inget… Blev då bjuden till Ingela o Magnus på jättemysigt midsommarfirande istället! Vi tränade hund, drack bubbel, åt grillad and (så gott) o drack tyvärr ännu mer vin… Så i morse var vi liiite trötta! Men vi for iaf ut o körde en liten träning o då va My o Hjördis med också! Så kul o se hundarna! I går gjorde vi lite med Nisse o Signe också, vilken fart de e i Signe! Härligt o se o sen när hon doppar ner nosen, dämpar tempot o sen söker… De blir bra de där! Nisse e lite mer ufo än så länge… Men han löste allt till slut när han samlat ihop skallen lite!!!! Gull Nisse!

Så nu ligger jag här i soffan o har sovit alldeles för länge ikväll, skulle bara vila lite o sov tre timmar! Så himla bra! Tur de e fotboll hela natten! Åsså kan jag se Homeland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *