Långhelg

Äntligen blir det lite långledigt!! Ska ta hand om gården o huset o träna lite och åka på WT i Umeå!

Har haft mycke funderingar i natt på livet! Vad skört det är och hur lyckligt lottad jag ändå är trots allt som hänt! Jag har ett underbart hus, lägenhet i Sthlm, en fantastisk unge och familj samt mina hundar! Men också nåt som inte kan köpas för pengar, underbara, fantastiska helt outstanding vänner!
Nåt som får mig att må dåligt är Aftonbladets barnfattigdomsblogg, därför kanske jag är så tacksam för allt! Varje dag läser jag om alla dessa stackars barn som av olika anledningar inte kan ha det som andra barn. Jag har två aspekter på problemet, ett där föräldrarna hamnar i fattigdom pga ensamstående, sjukdom, arbetslöshet och man ändå försöker lösa allt till det bästa.
Och sen den andra sidan som jag faktiskt tycker är barnmisshandel, där föräldrar med vanliga jobb o inkomster prioriterar sig själv före barnen. Jag brukar titta på Lyxfällan där många inte har en susning om ekonomi utan glider vidare i livet som inget hänt! Skiter i att öppna inkassobrev, kronofogdebrev mm. Utövar sina egna intressen, rusar på krogen, shoppar skit och har inga som helst bekymmer och både utmätning på lön och försäljning av bostad hos kronofogden! DÅ tycker jag det är barnmisshandel, att barnen ska behöva utstå detta. Naturligtvis finns det en anledning till att det blir så, men jag har svårt att köpa det.
Däremot de föräldrar som själva går i gamla kläder, vänder o vrider på kronorna där lider jag verkligen med hela familjen. Jag hoppas verkligen att regeringen kan komma till en lösning, man ska i Sverige kunna leva och försörja en familj!

Ooops nu blev jag politisk, men jag lider verkligen med barnen, läs bloggen och ni kommer att förstå. Nu kommer SOLEN!! Å snart är det helg! I kväll är det derby i Härnösand!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *