Ingela

Jag bor med min man Magnus i Söråker, Timrå. Vi träffades 2006 och innan det så hade jag inte någon som helst erfarenhet av hundar. Magnus hade en Gråhund och en Hamiltonstövare och eftersom tiden gick så växte mitt intresse både för hundar och jakt. Jag tog jag jägarexamen och ett par år senare skaffade jag min första alldeles egna hund, en labradorhane – Snowman “Tage”.

Tage

Tage blev snabbt viltspårschampion och jag gick flera skarpa eftersök med honom, han var riktigt duktig. Mitt intresse växte men mer mot jakt och apportering, det visade sig dock att mitt intresse av det var betydligt större än vad det var för Tage. Jag började titta mig omkring efter en till labrador och kom då i kontakt med uppfödare av jaktlabradorer, det tog inte lång tid så skaffade jag Tale Albus Dumbledore ”Folke”. Folke följdes ganska snart också av Stargolds DT Abbey Countess Violet ”Tyra” som jag blev fodervärd till från Mias uppfödning. Förutom att jag hittat den ras jag vill fortsätta arbeta med så kom dessutom Mia att bli en av mina närmaste vänner.

Intresset för jakten och jaktträningen blev större och i takt med att intresset ökade så ökade också flocken. Idag har jag tre jaktlabradorer och Magnus, som också blev ”biten”, har två stycken. Hemma med oss finns även en Hamiltonstövare, Bettan som är född 2015.

5b2d9d9f415b08d0d34d42faf5b6a602 P21997132016 blev jag delägare i Stargods Kennel tillsammans med Mia vilket känns jättespännande och inspirerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *