Orientering…

Kan inte annat än fundera på hur skogslivet fungerar! Här är min story!

I dag, precis som alla andra 365 dagar om året tar jag mina hundar för en morgontur i skogen! Av dessa 365 dagar om året träffar jag kanske på folk MAX 10 ggr/år! Just i år är det en kontroll på Kommunens orientering efter min stig. I dag mötte jag en familj med två ungar o jag hörde dom så jag började koppla mina hundar, hann alla utom Nisse o Asta… Nisse 5 mån skuttar glatt fram till en gallskrikande unge o börjar pussa på honom, ungen skriker ännu högre! Pappa kommer fram o frågar ungen hur skadad han blivt??? Ungen gallskriker tillbaka att han har jätteont!!! Pappan börjar riva av ungen kläderna o jag säger att de va min 5 månaders valp som förmodligen rivit honom med klorna, för inte ett märke syntes! Naturligtvis förstår jag att ungen är rädd! Då börjar mamman att de minsann e hitta-kontroller här ute o jag bör ha koll på mina hundar! Jag ber om ursäkt, men samtidigt berättar jag att ja går i skogen varje dag osv… Ja, precis så här har hon blivit hund rädd som barn! Jaha, säger jag o ber om ursäkt igen o går vidare. Nu till det roliga… När jag kommer till min gård så ser jag… Att familjen minsann parkerat på MIN gård!!!! DET e helt ok, o då är man minsann inte rädd för hundar!!! O hur många har inte tagit bilen till dessa förbannade kontroller!!! En gård till har fått satt upp skyltar för att de tar bilen så nära kontrollen som möjligt!!! Är det de som är meningen med orientering???
Om man nu väljer att gå i okänd skog en mil utanför tätbebyggt område, finns det då inte en möjlighet att man kanske stöter på djur i skogen??? Va gör man om man stöter på en björn??? Det finns ju områden i stan där man ska hundar kopplade! Jag för min egen skull aldrig släppa mina hundar om det fanns risk för att de skulle vara aggressiva eller att jag skulle släppa dom där det finns mycke folk. Och naturligtvis ska man ha koll på sina hundar, men är man jätterädd för djur ska man kanske inte vistas i skogen, iaf inte där man inte känner till hur det är med djur!
Men min slutsats är… Man har åsikter o tycker man ska göra på ett visst sätt (jag ska ha mina hundar i koppel) men när det passar en själv är det andra regler som gäller (att parkera på min gårdar)! Med detta sagt är ingen bättre än nån annan, så de så!dWdVC8p-ufi9UPtLI_rq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *