Skåneresa

I onsdags började jag min resa till Skåne. Första anhalten va Maria Söder i Skogås! Vi hade en superhärlig kväll med mat o dryck!
Torsdagsmorgon for vi vidare mot Brömölla. När vi kom fram stod Anders redo för ett kvällssträck på änder! Så duktig Anders e på att skjuta!!! Sally o Liza fick många bra apporter!
På fredagen hade Mirjam ordnat med andjakt. En bra jakt med många skyttar o lagomt med änder. Sally o Liza jobbade jättefint! Första såten blev vi lite scary då vassen va som väggar. De vi inte ville va att få skadade hundar till A-provet på lördagen. Men dagen blev riktigt bra! Trevliga människor, tack Björn Jonsson för att vi gick vara med, god öl o en fantastisk vildsvonskorv till lunch gjorde dagen fulländad! Efter jakten for vi till Vellinge o gulliga Hanna som upplät sovplatser för oss. En trevlig kväll med mat, dryck o härligt snack så la vi oss.

20121008-224836.jpg

20121008-224845.jpg
Så blev det dags för Sallys första A-prov… Tre fåglar han vi med innan det tog stopp! Hon satt helt tyst o fint, men la ned den djäkla ankan o så va dagen slut!!! Men desto bättre gick det för Maria o Liza! De va så bra!!! Hon o bästa vän Karin var kvar till sista apport o till slut stod Karon som vinnare med cert o Maria tvåa med Ck! Mina två bästa etta o tvåa! Min insats försvann helt, jag blev så glad att de faktiskt kom en tår!

20121008-225232.jpg
Sally o jag apporterade resten av dagen och hon gick riktigt bra o jag fick chans att korrigera hennes brister… Jag är ändå så nöjd med Sally! Att vi överhuvudtaget kan stå på ett A-prov är så otroligt över mina förväntningar. Dessutom vet jag nu att hon e en mycket bra jakthund. Hon kan jaga flera dagar i tunga vassar o ändå hålla ihop! Så kul att få uppleva. Nu har vi ett prov kvar innan löp o parning!
Efter provet åkte vi hem till Mirjam! Vi satt uppe ett tag o skrattade o surrade o firade Maria o Liza som förutom dagens prestation dessutom blev SEJ(j)CH!!!

20121008-225740.jpg
Championatmiddag!
Söndagen ägnades åt våra små pojkar! De har så tålmodigt suttit i bilen o väntat på tjejerna! Vi gick ut med Mirjam på deras fantastiska marker. Båda pojkarna skötte sig så bra! Efter det var det valpträff hos Mirjam. De var valpar efter Ralph som kommer att para Sally. Riktigt trevliga valpar, det känns så bra med val av hane. Mirjam hade den goda smaken att låta proffstränarna (jag o Maria) träna valparna! Så kom ihåg av vilka de fick sin träning när resultaten strömmar in…

20121008-230212.jpg
Återigen en trevlig kväll, då även Anders kom hem från Danmark! Han hade dömt A-prov o fe e så kul att höra hans upplevelser av provet! Rätt så trötta så fick Maria o jag igång vårt träningskoncept, its gonna be avalibel in a store next to you…. You gonna keps the dog!!!

20121008-230642.jpg
I dag blev vår sista dag i Skåne. Vi tränade återigen småpojkarna. I dag var det dirrar på programmet! De blev blinda apporter o Ove fixade det riktigt bra, om än inte så långa… De e så kul att träna med Maria! Vi kan verkligen stötta varandra med tips o trix. Sen blev det biltur mot Sthlm. Å nu sitter jag i Marias kök o e så nöjd o glad. Fast inte provet blev som jag tänkt mig, har jag lärt mig massor! Lärt känna nya supertrevliga människor! Jagbhoppas jag verkligen kan återgälda alla som e så snälla o tar emot mig o mina hundar! Dessutom e jag så glad att fått lära känna Maria, vi har så himla kul ihop!
Gerda-Estelle fick också träffa mamma Bella, som till en början inte alls va imponerad av sin dotter… Men det tog sig o Gerda lärde sig många nödvändiga trix!!!

20121008-231451.jpg
Mor o dotter väntar på frukost!

20121008-231533.jpg
Gerda-Estelle hittade sin tron!

Tack snälla Maria för resesällskap, Mirjam o Anders för er gästfrihet o jakt o träning, Hanna för våran mysiga kväll o surr, Björn för att vi fick hänga med på jakt! Allt har varit toppen o vi planerar redan för nästa tripp!!!
I morgon bär det hem! Längtar så efter Vikke!!!
Medans jag varit borta har Anneli Karlsson o Stargolds License to Kill ”Kelly” startat på lydnadsprov! Å man kan inte annat än vara stolt uppfödare… 10 månader gammal får Kelly ett 1 pris o blir tvåa i Lkl1! Å jag e sååå stolt över er! Kram till Anneli o Kelly!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *