Start av unghundskurs!

Idag startade vi upp en Unghundskurs på fyra ggr. Fem stycken deltar, och det är vad jag tycker är max i en grupp för att kunna hålla kvalitet. I dag gick vi igenom grundlydnaden. Jag tycker den är det viktigaste redskapet till en lyckad jakthund. Det spelar ingen roll hur duktig hunden är på att jaga och hämta, kan den inte hålla sig i skinnet är den ändå värdelös! I min träning fokuserar jag mycket mer på vägen dit och hem än på själva dummyn. Att avlämningar sitter, att fotgåendet är bra samt det viktigaste av allt, tycker jag, att ha en lugn och sansad sinnesstämning! Jag vill inte ha viftande svansar och öron som står rätt upp, nä en lugn och avslappnad hund med hängande svans. Ej att förväxlad med spänd indragen mellan bakbenen!
Så idag var det alltså grundlydnad på programmet. Alla hundarna skötte sig mycket bra, till slut… De fick endast en apport var på hela kvällen… Vilket kanske kan tyckas snålt, men i så fall, som en känd vän till mig alltid säger, hyr en polack istället som kan kasta dummysar!

Här kommer lite bilder från kvällen!

DSC_5773Charlie
DSC_5747Susanne, Lena o StefanDSC_5730PettsonDSC_5727CliffDSC_5712CharlieDSC_5715Stefan o PettssonDSC_5723TyraDSC_5734HjördisDSC_5764Hjördis
DSC_5749Ingela o My med Tyra o Hjördis

Det blev ganska kallt senare på kvällen o nu e de bara 2 grader… Och jag har glömt o bädda i sängen efter att Nisse vält ett vattenglas i min säng… Å va jobbigt de blev nu! Nisse ligger inte på plus nu för tiden… Snart time for pay back time!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *