WT i Umeå osså tårar

Klev upp 5.30 i morse o gasade till Umeå för WT. Ove o Bibbi var anmälda, men när vi va på plats så efteranmälde jag Sally när hon ändå va med i bilen!
Först ut va Ove…. Å allt va svårt!!! Svåra markeringar, drive, dolda skyttar o kastare. Ja inte alls på våran lilla enkla nivå… Men han knallade inte… Så de va en sur dag för Ove!
Nästa ut va Bibbi, o där var det ännu svårare, blinda dirigeringar med driver o störningar utan skott!!! Alldeles för svårt för oss!!! Nästa ut va Sally, hon som valpat o sen bott hos mormor o ätit kakor o bara blivit tjock! V gör hon? Jo allt rätt, lyssnade på signaler, tog tecken, markerade bra o ja helt enkelt en dröm!!!! Hon vinner Elitklassen!!!! Vad betyder det, jo… Skit i å träna, man stökar bara till det… Nä, men hon verkar ha mognat oerhört nder vintern, lun o stabil med bra fokus!!! En sak som jag lärt mig iaf är att inte ha bråttom med unga hundar! Låt det inte bli prestige i att starta tidigt! Sally är ett lysande exempel på det!

Sen har Bibbi flyttat till en valpköpare i Skellefteå… Jag har oerhörd beslutsångest, men nu känns det ganska bra! Pga hennes exteriör kan jag inte avla på henne och då känns det bättre att ge plats för någon avkomma efter Sally som jag kan bygga vidare på. Ett oerhört tufft beslut då Bibbi är en arbetsnarkoman med en attityd till arbete som är så oerhört häftigt! Ibland måste man ta tuffa beslut o detta är ett av dem. Men eftersom Andreas jagar och är oerhört intresserad av jaktenså blev valet helt naturligt! Hon blir första hund o har bara lilla Trixie att konkurrera mot. Och jag vet att Andreas får en jaktkamrat som han kan lita på! Min gulliga fina älskade Bibbi! Många tårar blev det…

20120606-215858.jpg

Birgitta o Andreas ringde ikväll o berättade att hon intagit soffan o vekade må prima! Skönt!

Nu ska jag försöka sova… Viktor har studentfest i uterummet, musiken dunkar o jag bara ndrar hur länge pågår en student???? De har ju varit så här i flera veckor!!! Och det är en vecka kvar innan han går ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *