Mitt i kungaprogrammet….

…bestämmer sig sally för att föda… det finns ett enda program som jag vill se, å då bestämmer hon sig! På morgonen när vi vaknade hade tempen sjunkit till 36,7, nu skulle vi bara vänta på att den skulle stiga.hela dagen gick, konsulterade Birgitta en miljard gånger (kändes det som) men inget hände. Min gulligaste sommargrannar familjen Elmström kom och tog hand om mina  andra hundar, de kom tom med mat till mig!  Sally och jag låg utslagna i soffan, men tempen vägrade stiga! Ok tänkte jag det är ju kunga programmet så vi parkerade oss i soffan, jag njuter i fulla drag av Estelle o hela kunga familjen… Då, reser sig plötsligt sally, som knappt lyft på huvet på hela dagen, o tittar på mig: nä, nu får du kliva upp för nu tänker jag föda!!! Nu???? Sally stirrade in i valprummet, så de va inte annat å göra än att hänga på. Hon hade inte med en min visat att hon tänkte föda, inte hässjat, gnällt, bäddat, bara stirrade på valplådan! Vi gock in i valprummet och Sally la sig i valplådan, vattnet gick o min granne Karin med noll erfarenhet av valpfödsel skulle bistå mig… Sally börjar krysta, efter den miljonteen gången jag ringde Birgitta tyckte hon att jag skulle ta ut henne för att få lite skjuts på maskineriet. sagt o gjort, upp till parkeringen o in igen, 5 minuter senare var första valpen ute!!! sen rasslade de på i rn jämn dtröm, och ut kom 4 svarta flickor, 1 svart pojke och 2 gula pojkar!!! Sally är en fantastisk avelstik, inte ett ljud, lugnt o stilla krystade hon fram valparna medans hon skötte om de andra som va ute…

IMG_1125

Sally i soffan kollar in kungen!

När alla valparna var ute så gick vi ut och rastade o sen in i duschen o rent underlag. Alla valparna var stora och starka, tuttar för brinnande livet. Så härligt! Jag skulle kunna bli barnmorska på valpar! Vilket mirakel!

ralph_03
Pappa Ralph!

130102_05

130102_04

130102_03

130102_02

130102_01

130102_06

En helt fantastis dag är till enda! Både jag o sally är nog ganska trötta, men jag kan sitta och titta på de små underverken hur länge som helst! de är så fina och Sally är som en vacker stolt mamma, så fin hon är. Gerda-Estelle försökte sticka in trynet, men DE skulle hon inte gjort… Å lilla Ove undrar när han ska börja ta hand om dom, ligger utan för rummet och väntar! Simson bryr sig inte ett dugg… En härlig dag i mitt härliga liv är över!

Ett stort tack till bästa Birgitta Staflund-Wiberg som stöttade genom valpningen, Karin o Klara Elmström som kom med glada hejjarop o veterinär trond som satt på Facebook o hejjade på! Vänner när det är som bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *