Nya riktlinjer för WT!

Nu har SSRK kommit med reviderade riktlinjer och RoA för WT. En sak som jag blev himla glad över va delen Walk-up i Nkl med två hundar förutsätter en mer befäst stadga hos hundarna än vad alla startande i denna klass kan visa upp, och ska därför inte förekomma. För på våran WT-utbildning blev jag både hånad och överkörd av både ledare och deltagare på utbildningen när jag protesterade vilt mot Walk-up i Nkl. En kommentar var bla att jag borde ha bättre lydnad på mina hundar innan jag startade!!! Ehhh vänta nu… Det var inte det jag diskuterade, utan just som det skrivs, en mer befäst stadga. Det är inte något som ska testas av i Nkl tycker iaf jag! Men nu blev jag glad iaf att se att jag hade lite rätt iaf och att fler än jag har samma tanke!

En annan bra del är att det är tydligare beskrivit skyttarnas placering. I bland är det lite si och så med det och speciellt unga hundar blir lite förvirrade, tycker jag. Och något jag måste bli bättre på är att träna med skott! Och lära hundarna dra nytta av skottetAnnars tycker jag att WT är en utmärkt tävlingsform innan jaktsäsongen börjar. Man har något att träna mot samt att det är roligt att träffa folk!

Läs gärna Riktlinjer och RoA, detta är faktiskt vår skyldighet som tävlande att kunna. Detta gäller även A- och B-proven!

Den 6 juni har Umeå ett WT, det har jag besökt flera gånger och det är jättefina marker och trevligt upplagt! Så det blir en start där i år också! Länk till info om WT i Umeå

Nu börjar en ny dag ocsh idag är det återigen dags för fotografering av mig o Ove! Anett tar så himla fina bilder, jag hoppas jag kan få dem sedan när allt är klart!IMG_1540En bild på mig o Ove ur förra numret av Min Jakthund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *