Vilken helg det blev!

Tidig lördagmorgon packade jag in Ove, Nisse o Asta i bilen och körde upp till Skellefteå 35 mil norrut! De skulle bli dubbelprov i Ökl för Ove… Var vi klara för uppgiften? Eller är jag för petig? Vill att allt ska sitta riktigt.  Ja, nu var det upp till bevis. Värmen har varit hemsk senaste tiden och träningen minimal. Jag har kört en kvart på kvällarna när det blivit liiite svalare.

Samtidigt åkte Ingela med Tyra (Sally-Ralph), Anneli o Kelly (Sally-Red), Magnus o Jaffa (Sally-Red) o My och Hjördis upp till Mäja fäbodar för Mittlabbens inofficiella jaktprov. De skulle alla starta Nkl. Och så duktiga de va!!!! Anneli o Ingela fick 1:or, Magnus o Jaffa en 2:a och My och Hjördis en 3:a! Så stolt uppfödare! De där kommer att bli så himla bra!!!

IMG_8390 (2)Ingela, Anneli o Kelly

När jag kom upp till Skellefteå var det redan 30 grader ute… Jag skulle ut i sista par och då var det 34 grader tur… Provet var bra upplagt. Inget tillkrånglat utan lagom svårt för en Ökl. det var mycke vattenjobb o söker gick i skogen. Jag hade verkligen förberett Ove sen flera dagar med vätskeersättning. Sen skickade snälla Sandra på Knivsta hundcenter (tror jag det heter) upp ett kyltäcke (nä Marie jag har ingen bild när han bär det) som han hade innan och efter. Helt suveränt!
Ove gjorde ett riktigt bra prov och tog inte alls stryk av värmen. Bara matade på med kraftfull energi, snabba upptag och en blick av stål! Han var så himla bra!!! Sen kan naturligtvis allt göras ännu bättre, men jag var verkligen nöjd! Lite nervös i början var jag allt, men det släppte på en gång när jag kände att det här går galant! Han belönades med ett 1:a pris i sin debut!!! Med ett omdöme om en kraftfull hane med stor självständighet men ändå när så behövs lyssnar på mig! Så himla kul!
På kvällen for jag hem till Birgitta o Andreas för utsökt middag o lite vin. Dessutom fick jag träffa Bibbi o Trixie! Så glad Bibbi blev o se mig! Och så kul att få se hur bra dom har de! Bibbi väckte mig på söndagmorgonen med blöta pussar! Gullgumman!
När jag vaknade var min stora fundering om Ove skulle orka en dag till? Hur mycke stryk hade han tagit av dagen innan? När jag kom fram till provplatsen så märkte jag att han hade inte alls tagit stryk!!! När han hoppade ur bilen sa han ”Tack för skjutsen, jag va här i går och nu fixar jag de här själv”! Trodde han ja… Där ser man vad fort de lär sig vad som hänt på marken! Så upp i skogen med han och ett litet utvecklingssamtal o sen va vi överens (inte stryk… Utan bra lydnad o uppladdning)! Den här dagen skulle också göras tillsammans! Provet var något trickigare än dagen innan. Tyngre mark framförallt. Vilket kan vara kämpigt för Ove som är ganska stor och tung! Men samma igen med mycke vattenjobb och söket i skogen. Han kämpade som en gnu! Lyssnade superbra! Och gjorde återigen ett väldigt bra prov, faktisk ännu bättre!! Jag trodde inte det var sant när vi var klara och vi hade tagit två ettor på våra två första starter i Ökl. Även om jag hade som mål att göra det, så är det inte helt enkelt. Man får aldrig glömma bort att det är djur man har att göra med! Det bästa med allt är att jag har haft en träningsplan och följt den, haft tydliga mål och krav. Och detta tillsammans med en bra hund startade vi i helt rätt ögonblick! Så jag kan med gott samvete säga att detta har jag och Ove gjort tillsammans! Yihoo va glad jag är!!! Att han dessutom pallade två dagar i denna värme, nu va det iof bara 30 grader på söndagen, gjorde mig glatt överraskad! Min gull-Ove!!!
En sak som gjorde mig ledsen va, att alltid när jag startat tidigare så har jag ringt Sören… Å va vilsen jag kände mig! Jag skulle så gärna velat ringt o berättat va duktig han va! Å då vet jag va han skulle sagt… Jaha, de visste jag väl! Å vad jag saknar Sören!!! Jag lipade faktiskt en skvätt också…

Vår nästa mål är Kkl o sen träning mot Ekl o A-prov! Och jag ska var lika strukturerad i fortsättning o inte få hybris o tro att allt ska gå på räls!!!
En helt fantastik helg är över, både som uppfödare och förare! Nu är det full fart framåt!

Dessutom har jag tagit tillbaka mitt flicknam! Så nu heter jag Öberg igen o ännu en nystart i livet så här halvvägs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *